Het doen van btw-aangiftes wordt door veel ondernemers ervaren als een noodzakelijk kwaad. Maandelijks, per kwartaal of per jaar is het toch een item wat aandacht verdient. Het mag dan een verplichting zijn, maar dat betekent niet dat je jezelf en/of je eigen onderneming tekort moet doen. We helpen je graag om de aangifte met zo weinig mogelijk inspanning te realiseren, zonder boetes, op tijd en foutloos. Je wilt immers geen geld laten liggen waar je recht op hebt!
Moeilijk of makkelijk?
Correcte aangiftes zijn belangrijk voor de eigen gemoedsrust en geven, hoe gek het ook klinkt, mede een beeld van de gezondheid van je bedrijf. Natuurlijk kun je alles proberen bij te houden en vast te leggen op de achterkant van een sigarenkistje of je bent een Excel virtuoos die met wat kunst en vliegwerk en wat draaitabelletjes de aangifte perikelen het hoofd kan bieden. Het vervolgens overnemen van de gegevens in het btw-aangifteportaal van de Belastingdienst blijft vervolgens dan toch een foutgevoelig en bewerkelijk proces.
Ons advies is daarom om de softwareoplossingen van Multivers optimaal te gaan gebruiken. Deze geven je inzicht in het totale aangifte proces, laten je precies zien wat je hebt aangegeven en wat nog openstaat. Vanuit de btw-aangifte zijn ook met een paar klikken je boekstukken of facturen te raadplegen. De output van de aangifte sluit ook nog eens naadloos aan bij de input die de Belastingdienst vereist. Ook is het mogelijk om de btw-aangifte elektronisch via een DigiPoort te doen Moeilijk of makkelijk? Neem de proef op de som!
Heb je ondanks de uitgebreide handleiding in de helpfunctie toch nog wat aanloopproblemen met de inrichting? Onze servicedesk is je graag van dienst!
Nog even wat aandachtspunten
- Sinds januari 2020 moeten eenmanszaken gebruik maken van hun nieuwe btw-identificatienummer, dat ze onder andere op hun facturen en website moeten vermelden.
- De kleineondernemersregeling is veranderd per 1 januari 2020
- Komt (een deel van) je omzet van opdrachtgevers in andere Europese landen, denk dan ook aan de ICP-aangifte (Vak 3B)
- Als je goederen of diensten koopt die zowel zakelijk als privé worden gebruikt, let dan goed op of de btw al dan niet aftrekbaar is. Deze posten komen vervolgens in de rubriek 1d Privégebruik.
Kom je er niet uit of heb je vragen?
Stuur dan een mail naar onze servicedesk en zij helpen je graag verder.