Unidis 20 jaar

Unidis bestaat dit jaar 20 jaar! Om stil te staan bij deze bijzondere mijlpaal blikken we de komende tijd terug op belangrijke momenten uit de afgelopen twee decennia.

Laten we beginnen bij het begin…

Op 1 juni 2004 wordt UniDis B.V. opgericht door Hugo Greefhorst, directeur van Abacus B.V.

Abacus voert op dat moment al sinds 2000 de producten van Unit4, met name Multivers en Multivers Extended. Abacus adviseert echter ook Exact en Grote Beer software. Er ligt hierdoor geen focus op Multivers. Dat verandert compleet met de oprichting van Unidis! UniDis, wat staat voor Unit4 Distributie, legt zich namelijk volledig toe op het adviseren van de producten van Unit4 en de daarbij behorende diensten.

Unidis begint kleinschalig; twee personen houden zich bezig met verkoopadvies, met Hugo als directeur. Voor de overige zaken worden in eerste instantie collega’s van Abacus (en haar zusterbedrijf Ask IT) ingeschakeld; voor administratie, servicedesk en consultancy.

Het is in die tijd een echt doe-het-zelf bedrijf: zo worden het logo en briefpapier zelf ontworpen en wordt de website zelf gebouwd.

Unidis maakt een vliegende start en werkt als distributeur intensief samen met partners aan wiens klanten we Multivers adviseren, het ‘proactive distribution’ uit de slogan.

Richting het eind van het jaar 2004 neemt Hugo een rigoureus besluit…

Daarover de volgende keer meer!